Menü

En İyi 5 Denizcilik Şirketi Hangisidir?

15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 23)
  • Yazar
    Yazılar
    Aybars Oruç
    Anahtar yönetici

Merhaba Arkadaşlar,

Size göre Türkiye’deki en iyi beş (5) denizcilik şirketi hangisidir?

Selamlar

denizc93
    Katılımcı

Dünya Denizcilik

Beşiktaş Denizcilik

Atlantik Denizcilik

Finner Shipping

Dmy Shipping

sazrak
    Katılımcı

Ben DİLER DENİZCİLİK , YASA, DÜNYA, ARKAS, PALMALİ derim.

Aybars Oruç
    Anahtar yönetici

Dünya Denizcilik tamamen kapandı diye duydum.

Arkas

Güngen

Beşiktaş

Geden

İçdaş

denizc93
    Katılımcı

Geden lines hakkında personelin uyruk değiştirdiği ve maaşların sıkıntılı oluduğu söyleniyor.

Aybars Oruç
    Anahtar yönetici

Maaşları aksatıyor mu bilemem ya da ne kadar aksatıyor bilmiyorum ama benim çalıştığım dönemde en fazla yanlış hatırlamıyorsam ayın yedisinde ödememi alıyordum ki bu 2 sene önceki durum. Yani güncel bilgi olduğunu iddaa etmiyorum.

Yabancı personel Geden’de var. Kimi gemiler Vships işletmesinde diye hatırlıyorum.

sazrak
    Katılımcı

Bu hafta Yardımcı denizcilik ile çıkacağım. Firma hakkında bilgin varmı?

Hamit Yaz
    Katılımcı

Bence şirketleri kuru yük – tanker diye ayırmalıyız …

Kuruyükte  ( Cont – Ro-Ro dahi ) ;

Nemtaş

FİNNER

İDÇ

Kaptanoğlu

ARKAS

Diler

Tankerde :

GEDEN

DÜNYA

YASA

PALMALI

Beşiktaş

sazrak
    Katılımcı

Chem fleet firmasıda iyi

samedseker
    Katılımcı

yasa

geden

arkas

beşiktaş

güngen

Barbaros Oktay
    Katılımcı

Turkon…

tropique
    Katılımcı

Bu konunun işlenmesi mevcut ve müstakbel denizciler için güzel bir şey ancak  işleniş biçimi hakkında bir önerim var.

Bir şirketin farklı dönemlerinde farklı gemilerinde, şirketteki ya da gemideki kişilerden (yönetici, zabit, tayfa) kaynaklı olumlu ya da olumsuz değişik uygulamalar olabilmektedir.

Bundan dolayı anket içeriğini şöyle zenginleştirilmesini öneriyorum.

* Çalışanların hak ve ihtiyaçları zamanında ve doğru biçimde karşılanıyor mu? (maaş, prim, izin parası, sigorta, kumanya, vs…)
    * Şirket-çalışan ilişkileri nasıldır ? (Dilekçelere yanıt verme; yeni kontrat önerme; vize alma; düğün, doğum, hastalık, cenaze gibi özel zamanlarda  kolaylık sağlama )
    * Gemi içinde çalışanların ilişkileri, sosyal ortam nasıldır?
    * Filonun büyüklüğü nasıldır?
    * Filonun çeşitliliği nasıldır? (Gemi tipleri ve bayrak)
    * Filonun yaş durumu nasıldır?
    * Filonun kondisyonu nasıldır?
    * Sefer bölgesi nerelerdedir?
    * Kontrat süreleri nasıldır?

Tabi bunlar kendi içinde bölünebilir, yeniler eklenebilir, çeşitlendirilebilir.

Selametle

Aybars Oruç
    Anahtar yönetici

Bu konunun işlenmesi mevcut ve müstakbel denizciler için güzel bir şey ancak işleniş biçimi hakkında bir önerim var. Bir şirketin farklı dönemlerinde farklı gemilerinde, şirketteki ya da gemideki kişilerden (yönetici, zabit, tayfa) kaynaklı olumlu ya da olumsuz değişik uygulamalar olabilmektedir. Bundan dolayı anket içeriğini şöyle zenginleştirilmesini öneriyorum. * Çalışanların hak ve ihtiyaçları zamanında ve doğru biçimde karşılanıyor mu? (maaş, prim, izin parası, sigorta, kumanya, vs…)
    * Şirket-çalışan ilişkileri nasıldır ? (Dilekçelere yanıt verme; yeni kontrat önerme; vize alma; düğün, doğum, hastalık, cenaze gibi özel zamanlarda kolaylık sağlama )
    * Gemi içinde çalışanların ilişkileri, sosyal ortam nasıldır?
    * Filonun büyüklüğü nasıldır?
    * Filonun çeşitliliği nasıldır? (Gemi tipleri ve bayrak)
    * Filonun yaş durumu nasıldır?
    * Filonun kondisyonu nasıldır?
    * Sefer bölgesi nerelerdedir?
    * Kontrat süreleri nasıldır? Tabi bunlar kendi içinde bölünebilir, yeniler eklenebilir, çeşitlendirilebilir. Selametle

Merhaba,

Değerli önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. Yazılması gerekenleri tek bir cevaba toplamışsınız. Yalnız önemli bir noktaya değinmek isterim. Şirketler hakkında en ufak bir karalamaya izin vermiyoruz. Bu bizden çok ziyaretçilerimiz için önemli. Çünkü ilgili şirket bir dava açtığında o mesajı yazan kişinin IP adreslerini mahkemeye bildirmek mecburiyetindeyiz. İstemeyiz ki ne biz davaya müdahil olarak katılalım ne de bir ziyaretçimiz davalı olarak mahkemeye çağırılsın.

tropique
    Katılımcı

Bu konuda size hak veriyorum. Sonuçta katılımcılar hakaret veya karalama mantığı ile değil, gözlem ve tecrübeleri ile değerlendirme mantığı ile fikir beyan etmeliler. Mesela bir 2. mühendis ile başmühendis gemide anlaşamadı diye tüm gemiyi ya da şirketi aynı kefeye koymamalı.

Tabi anket katılımının anonim gözükmesi bu işin doğasındadır kanaatimce. Harici bir ortamda (bir anket sitesi mesela) puanlama yapılabilir.

Benim fazla bir deniz tecrübem olmadığından net bir bilgi sunamıyorum. Her halükarda faydalı bir çalışma, faydalı bir tartışma.

Kolay gelsin.

Aybars Oruç yazdı:

gerekenleri tek bir cevaba toplamışsınız. Yalnız önemli bir noktaya değinmek isterim. Şirketler hakkında en ufak bir karalamaya izin vermiyoruz. Bu bizden çok ziyaretçilerimiz için önemli. Çünkü ilgili şirket bir dava açtığında o mesajı yazan kişinin IP adreslerini mahkemeye bildirmek mecburiyetindeyiz. İstemeyiz ki ne biz davaya müdahil olarak katılalım ne de bir ziyaretçimiz davalı olarak mahkemeye çağırılsın.

leven
    Katılımcı

Kontainer, Roro.: Arkas, Un

Kuru yük.: Yasa, Mardaş, Nemtaş

Tanker.: Beşiktaş, Kaptanoğlu

15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 23)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.